Danskernes foretrukne pålæg inficeret med Listeria. Stryhns lukker afdeling ned

Selv om Leverpostej ikke opvarmes særlig meget i det vandbad farsen koges i, skulle det være tilstrækkeligt til at slå eventuelle bakterier ned. Ikke desto mindre fandt man på leverpostejsfabrikken “Stryhns” den livsfarlige bakterie Listeria i færdige leverpostejer, hvoraf nogle allerede var solgt til svenske kunder, der måske, måske ikke havde spist dem.

Der skulle heldigvis ikke være fare for danske kunder, for smitten anses for begrænset til en enkelt afdeling i leverpostejsværket, hvor vand fra gulvet er sprøjtet hen på emballagen til leverpostejen. Hvorfor dette ikke skulle kunne ske andre steder skriver man ikke noget om i Ekstra Bladet.

sickpigs.dk hæver listeriavarslet til rød, da vi anser det for sandsynligt, at der også på det danske marked er solgt inficerede leverpostejer. Ekstra Bladet skriver bl.a:

 

Tirsdag blev den frygtede listeria-bakterie fundet i et parti leverpostej på Stryhns leverpostejsfabrik i Roskilde.

Fødevarestyrelsen blev omgående tilkaldt.

– Der må under ingen omstændigheder være listeria i leverpostej, og når der var det, skyldes det, at der var nogle forhold i produktionen, som ikke var i orden, fortæller sektionsleder Martin Birch Hansen fra Fødevarestyrelsen.

Urent vandsprøjt

Han fortæller, at meget tyder på, at urent vandsprøjt fra rengøringen har ramt det folie, som de svenske leverpostejer blev pakket i.

Fødevarestyrelsen opdagede også, at der i maskineriet sad nogle rustne bolte, som ikke kunne rengøres og som derfor også kunne være kilden til listeria.

via Listeria-alarm på Stryhn’s leverpostejsfabrik – Ekstra Bladet.