En uge tilbage: Stadig ingen EU-beslutning om Roundup

Igen og igen mislykkes det at få godkendt Round Up i EU. I går fredag skulle så et såkaldt “Appeludvalg” stemme om sagen, men det lykkedes ikke at få et kvalificeret flertal for en forlængelse på trods af, at perioden nu er helt nede på 12-15 måneder.

EU kommissionen skal nu tage sagen op, og kan ske den 29. juni, en dag før godkendelsen udløber. Hvad der sker, hvis heller ikke EU kommissionen kan afgøre sagen, er uklart. Måske slipper Europa  for mere glyphosat. Måske skal sagen så behandles af endnu et obskurt appeludvalg. Altinget har historien fra Twitter og skriver bl.a:

Fredag den 24. juni 2016 skulle et appeludvalg bestående af repræsentanter for EU-landene tage stilling til sagen igen, og endnu engang er det mislykkedes for EU-landene at blive enige om en beslutning. Det skriver Frankrigs EU-viceambassadør på Twitter. Med 19 EU-lande, der stemte for, to EU-lande imod og syv EU-lande, der undlod at stemme, blev det igen ikke til et kvalificeret flertal for at få glyphosat godkendt. Et kvalificeret flertal skal repræsentere 55 procent af EU-landene og 65 procent af befolkningen i EU.

Kilde: En uge tilbage: Stadig ingen EU-beslutning om Roundup – Altinget – Alt om politik

Læs også gylle.dk om sagen