Igen: Farligt kød trækkes tilbage efter sidste salgsdato

Den 9. november 2015 hakkede og pakkede man kød, som var inficeret med salmonella, og Dagrofa solgte det farlige kød i deres mange forretninger. Det skulle sælges inden den 11 november. Derefter blev det forhåbentlig fjernet fra hylderne og lavet til hundemad.

Men en lille uge senere opdager man oppe i Ålborg hos Darofa, at kødet var farligt, og så kalder man det tilbage. Det aller meste kød var på dette tidspunkt nok allerede spist, og salmonellaen havde gjort folk syge, så det svarer til, at man lukker staldporten efter at hesten er rendt af gårde. Fødevarestyrelsens forsinkede advarsel lyder bl.a: således:

Fund af salmonella i hakket oksekød

Dagrofa S-Engros, Aalborg SV har i forbindelse med deres egenkontrol fundet salmonella i et parti hakket oksekød. Kødet er solgt engros.

OPDATERET 18-11-2015 – yderligere information om produktet

Tilbagetrukne fødevarer, Publiceret: 17. november 2015

​Hvilken fødevare:

Hakket oksekød max 12 % fedt (se etiket)

Produktionsdato: 9/11-2015

Sidste anvendelsesdato: 11/11-2015

Nettovægt: ca. 6 kg

Solgt engros til:

Restauranter og catering virksomheder (se liste over virksomheder)

Virksomhed, der trækker tilbage:

Dagrofa S-Engros

Halkjærvej 4

9200 Aalborg SV

Årsag:

Der er påvist salmonella i prøver af hakket oksekød udtaget af virksomheden i forbindelse med deres egenkontrol. Der må ikke være salmonella i hakket kød.

Risiko:

Hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella.

Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Råd til aftagere:

Kasser kødet eller lever det tilbage til leverandøren.

Produktet har passeret sidste anvendelsesdato, men kan være nedfrosset.

via Fund af salmonella i hakket oksekød.