Leder: Censur nej tak

migmaamanikkecitere
Jette Aagaard forlangte, at citater fra hendes artikler i JP-Finans blev fjernet fra sickpigs.dk.

Det er ikke første gang, at repræsentanter for landbrugsinteresser forsøger at intimidere og censurere sickpigs.dk. Egentlig skulle vi være glade og stolte over denne anerkendelse, men det er vi ikke. Her på redaktionen mærker vi mismodet og skuffelsen over at en advokat, Joan Vollertsen, en retfærdighedens vogter og en fremtrændende journalist, Jette Aagaard, uden blusel forsøger at censurere sickpigs.dk.

Der skal ikke herske tvivl om, at denne blog holder sig inden for lovens rammer men også udnytter de muligheder for åbenhed, aktindsigt og formidling, som en verdensomfattende medie med et mikroskopisk budget magter. Begår vi undtagelsesvis en fejl, så beklager vi og retter ind.

Der skal heller ikke herske tvivl om, at selv om landbruget mønstrer deres stærkeste kort, herunder de to ovenfor nævnte damer, så står vi fast som en klippe og giver ikke køb.

Sickpigs.dks trofaste læsere fortjener at vide, hvilke landmænd, som havde brugt store mængder gødning og derved snydt både skattevæsenet og miljømyndighederne, og de skal også have besked, når det ser ud som om, at Jette Aagaard, Lars Attrup m.fl. driver propaganda for et ruineret og belastende landbrugserhverv i en ellers respekteret og stolt gammelt avis.

Vi respekterer andre skrivendes ophavsret, og vi skriver gerne og helst selv indlæg her på siden. Når det skal dokumenteres eller sandsynliggøres, at JyllandsPostens medarbejdere agerer løbedrenge for de udspekulerede landbrugspropagandister på Axelborg, så er det både legitimt og nødvendigt at citere, hvad Attrup og Aagaard har skrevet i avisen.

Det bliver vi nok ikke voldsomt populære af her og der, men den pris betaler vi. Sandheden skal frem.

Trusler om retssager eller indgreb fra Journalistforbundet virker kun som en spore på en galophest.

Fremad!