Milliardstor pengeindsprøjtning til landbruget fra pensionskasserne er “forsinket”

underskudDet lyder tilforladeligt, at 1.5 mia pensionskroner, som danske landbrug havde set sig lun på, er “forsinkede”. Problemet er det indlysende, at pensionsselskaberne ikke må investere i underskudsforetagendet, og det er dansk landbrug.

Troels Lund Poulsen lover at problemet er løst til august, men det er pensionsselskaberne skeptiske over for.  Anledningen til at sende skatte- og pensionskroner efter det urentable landbrug  er svær at se. Landbrugets tinglyste gæld er steget igen i år med ca 30 mia. til nu 390 mia. kroner.

JP skriver den 21. juli 2016:

Ministeren fortæller, at der er en dialog i gang med pensionsselskaberne, hvor finansieringsvilkårene er til diskussion. For som flere pensionskilder igen og igen har fortalt Finans, har de mere end svært ved at se, hvordan investeringer i det nødlidende landbrug skal skaffe dem gode afkast til pensionskunderne.

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, er også en smule overrasket over meldingen fra ministeren om, at det er løst allerede i august. »Så skal der da til at ske noget, fordi så konkrete er vi ikke på nuværende tidspunkt. Så skal der da komme et eller andet,« siger pensionsdirektøren.

Kilde: Landbrugets formand indrømmer: Svært for pensionsbranchen at hente gevinster i landbruget