Nu frygter kvægbranchen veganerne

Veganske retter vinder frem. også hangal er med på trenden
Veganske retter vinder frem.

Landbrugsavisen bringer en klumme af “kvægfaglig redaktør” Claus Solhøj, der bruger en del spalteplads på at analysere tendensen blandt unge trendsættere til at fravælge kød og andre animalske produkter. Han skriver ret positivt om veganerne:

På visse punkter har deres synspunkter endda en vis ’rygvind’. Det vil være et stort og positivt bidrag til at bremse klimaforandringer at reducere forbruget af animalske produkter og dermed også reducere husdyrproduktionen. Veganerne viser, at det sagtens kan lade sig gøre, og at det tilmed kan være lækkert og sundt. Det argument får yderligere gennemslagskraft af den ideologiske understrøm under ’veganismen’, som opfatter dyr som en slags ligeværdige eksistenser og dermed også med ret til et frit og godt liv. Ekstreme veganere opfatter endda planter på samme måde og lever derfor kun af naturens overskud i form af for eksempel frugter, nødder og bær

Kilde: Ugen på spidsen: Advarsel mod veganere – derfor skal du holde øje med kokkene i tv | Landbrugsavisen