Ny forskning: Kød og animalsk fedt er muligvis sygdomsfremkaldende

DR.dk refererer nye forskningsresultater om tarmfloraens betydning for vores sundhed og skriver bl.a:

Maden, vi mennesker sætter til livs, er tarmbakteriernes brændstof, som bestemmer fordelingen og funktionen af de hundredvis af bakteriearter, der udgør de 50 billioner tarmbakterier, som hvert menneske er bolig for. – Meget tyder på af for stort forbrug af animalsk fedt, rødt kød og mangel på grøntsager påvirker det ekstremt komplekse økosystem af tarmbakterier i uheldig retning således at tarmbakterierne bliver sygdomsfremkaldende. For meget animalsk fedt skaber en ubalance i tarmsystemet, mens grøntsager – det ved vi fra talrige undersøgelser – virker modsat og kan være sygdomsforebyggende, forklarer Oluf Borbye Pedersen videre.

Kilde: Ny forskning: Ubalance i tarmens bakterier øger risikoen for diabetes | Lev nu | DR