Uffe Elbæk: Ja, det er lige før at man tror, at Lykketoft er medlem af Alternativet ;-)

Lykketofts partiportræt

»Hvis et par milliarder mennesker nu rækker ud efter den levefod, vi har i Danmark, ved vi med sikkerhed to ting: De kan ikke få den. Og vi kan ikke beholde den. Den traditionelle type af økonomisk vækst, som har domineret i Europa og Nordamerika siden Anden Verdenskrig, og som baserer sig på et stigende privatforbrug af biler, flyrejser, vaskemaskiner etc., kan ganske enkelt ikke fortsætte på globalt plan. Det vil føre til en klimakatastrofe. Vi er derfor tvunget til grundlæggende at gøre op med den hidtidige økonomiske vækstmodel«.

Sådan lyder det fra socialdemokraten Mogens Lykketoft i et interview i Politiken, som fik Alternaivets leder, Uffe Elbæk til at udbryde:

Ja, det er lige før at man tror, at Lykketoft er medlem af Alternativet;-)

Den tidligere finansminister Lykketoft, giver i Politiken et eksempel på udfordringen:

1-1-DSC04978
Danskere har et af  verdens højeste kødforbrug.

»Hvis alle kinesere skulle spise så meget kød som vi, ville det svare til en fordobling af den nuværende kødproduktion i verden. Og hvis Kina fortsætter den økonomiske udvikling, skal der i fremtiden være plads til lige så mange biler i Kina, som der i dag er i hele verden. De miljø- og ressourcemæssige konsekvenser vil være fuldstændig uoverskuelige. Der er en overhængende fare for en klimakatastrofe, der sender hundrede millioner mennesker på vandring og skaber konflikter. På langt sigt kan kinesere og andre ikke få vores levevis. Og vi kan ikke beholde vores. Sådan er det«.

via Vi må indstille os på færre røde bøffer, biler og charterferier – Politiken.dk.